Turneja po Avstraliji – 2008

Ob 25. letnici delovanja (v letu 2008) je Ansambel Snežnik odšel na dvajsetdnevno turnejo med naše izseljence v Melbournu in Sydneyju. Poleg Jožeta Jenka in Ivana Kompana sta z ansamblom nastopila še kitarist in pevec Danilo Čekada ter pevec, saksafonist in klarinetist Miroslav Paškvan. Čekada in Paškvan sta bila z ansamblom tudi na turneji po Ameriki leta 1996.

Glavni organizator njihovih nastopov je bil g. Peter Mandelj iz Melbourna, dolgoletni predsednik Zveze slovenskih društev v državi Viktoriji in eden najuglednješih slovenskih rojakov na peti celini. Mandelj, je tudi član vladnega sveta za Slovence po svetu. Gostovanje Snežnika je podprla tudi Slovenska izseljenska matica. Večino nastopov so imeli v Melbournu, en nastop pa so imeli tudi v Sydneyu.

Nastopali so na 11. festivalu kluba Jadran v Melbournu. 7. marca so nastopali v Slovenskem društvu Sydney, kjer so z lepim petjem in igranjem razveselili številne Brkince, pa tudi druge Primorce. Igrali so v Slovenskem društvu SDM, v Slovenskem društvu Gellong “Ivan Cankar” ter v Slovenskem društvu Planica.

Ansambel je gostoval na slovenskem programu multietičnega Radia Sydney. Tam jih je gostila urednica in voditeljica programa Tanja Smrdelj, ki sodi v drugo generacijo naših rojakov v Avstraliji.

Ansambel Snežnik je s svojim ubranim štiriglasnim petjem ponesel med rojake delček Slovenije. Člani ansambla so se počutili kot doma, saj so jih gostili sorodniki in nekdanji sovaščani. Na Primorsko so se vrnili polni vtisov in prelepih spominov.

Video vsebina

Menu

Kontakt

Jože Jenko
+386 40 607 525

joze.jenko@kabelnet.net

Stopite v stik z nami!