30 let Ansambla Snežnik – 2012

Ansambel Snežnik je v letu 2012 praznoval tri desetletja svojega delovanja. Glasbena praznovanja so se začela že v mesecu juniju, ko so v knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici prikazali svojo bogato fotografsko razstavo. Razstave so se udeležili številni oboževalci njihove glasbe, med drugim tudi Danica Pardo iz Prema, ki je avtorica besedila pesmi Starec iz polje. Dogodek sta povezovala Janez Rutar in Romana Kompan.

V mesecu juliju so na Mašunu v osrčju snežniških gozdov priredili veliki koncert S prijatelji za prijatelje, katerega se je udeležilo več kot 2000 obiskovalcev ter glasbenih skupin: Akordi, Biseri, Javor, Modri val, Narcis, Navihani lisjaki, Osminka, Tik-tak in skupina Trio Rio iz sosednje Hrvaške. Koncert sta vodila Romana Kompan in Janez Rutar, ki sta občinstvu predstavila delovanje ansambla v 30 letih. Na koncertu je Ansambel Snežnik predstavil svojo peto zgoščenko z naslovom Naj pesem odmeva, na kateri so zbrane največje uspešnice ansambla ter štiri nove skladbe: Naj pesem odmeva, Le eno domovino, Ponočnjaki in Za rojstni dan.

Oktobra so se člani ansambla skupaj s prijatelji povzpeli na Snežnik. Ta je bil še tradicionalnejši, saj so z njim zaključili niz jubilejnih dogodkov ob praznovanju 30 letnice delovanja.

Fotografska razstava

Koncert na Mašunu

Ansambel NARCIS
Skupina TRI-RIO
Ansambel MODRI VAL
Ansambel NAVIHANI LISJAKI
Ansambel TIK-TAK
Ansambel JAVOR
Ansambel AKORDI
Ansambel BISERI
Ansambel OSMINKA

Vzpon na Snežnik

Menu

Kontakt

Jože Jenko
+386 40 607 525

joze.jenko@kabelnet.net

Stopite v stik z nami!