TURNEJE PO ZDA IN AVSTRALIJI

V letu 2017 ansambel Snežnik praznuje 35-letnico delovanja in ob teh priložnosti so se trije člani zasedbe po 21 letih spet odpravili na poletno turnejo k slovenskim rojakom v Ameriki.

Konec junija so se Jože Jenko, Ivan Kompan in Danilo Čekada odpravili čez lužo na dvotedensko turnejo k slovenskim izseljencem. V ZDA jih je povabil predsednik kluba primorskih Slovencev v Clevelandu Igor Frank, da bi nastopili na praznovanju ob 40-letnici delovanja kluba. Na slovenski Pristavi se je zbralo približno 500 slovenskih rojakov iz različnih krajev in tudi drugih slovenskih klubov.

Nekaj dni zatem so igrali v Primorskem klubu v Clevelandu, nato pa še na enem največjih festivalov slovenske kulture Slovenfest, ki ga tradicionalno organizira Slovenska narodna podporna jednosta (SNPJ) v Pittsburghu. Tridnevnega druženja se je udeležilo več kot tisoč slovenskih rojakov. Za organizacjio turneje sta poskrbela Igor Frank in Nevio Prosen, v Pittsburghu pa družina Frenka Valenčiča, ki jih je gostila že pred 21 leti. Srečali so se tudi s slovenskim konzulom in županom Clevelanda.